PU: Líšeň - TK, 27.8.2014 - UT Líšeň

28.08.2014 12:29

Líšeň - TK 0:3 /0:0/, hrálo se klasicky 2x45minut

střelci: Míša 2, Terka (PEN)

na placu se ukázaly: v brance Terka - v poli: Simča, Sabča, Vlaďka, Kachen, Niki, Elis, Gábi, Míša, Janča, Marci, Phoebe, Iva, EriKa

Tak předně všeho, kéž bychom vždy jen řešili dostatčené počty tak, jako v tomto přáteláku. Za druhé, naši výhru nesmíme rozhodně přeceňovat - soupeř testoval nové hráčky - i když nezměrnou radost mějme a bezesporu si ji užívejmei!!!! Prostě divizní soupeř padl pod naším drtivým tlakem a i větší iniciativou a ktivitou v poli.

Různých chyb by se našlo dost a dost, ale o to nejde... Pojďmě si vyzdvihnout spíše naše pěkné momenty.

První poločas: Soupeř se k nám na polovinu dostává velmi sporadicky a jeho první střela, kterou Terka zcela bez problémů kryje "přichází" až v 37-mé minutě. Naopak naše holky se snaží dostupovat míč i protihráčky a těží z toho spoustou jednoduše získaných míčů. SUPER! I zdánlivě ztracené míče dobíháme a soupeř pod tlakem chybuje a získávám obrovské území hřiště pro sebe. TAKY DOBRÝ... K dění v prvním poločase: Ve 4-té minutě napřáhne z velkého vápna ke střele Gabča a míč končí na BŘEVNĚ!!!, střílí Niki a získáváme roh, Terka (z postu brankařky) výborně rozehrává míče a začíná účinně "točit" strany, další střely následují - Janča (ve 23.min., golmanka chytá), Niki (v 26.min., těsně vedle), Elis (v 27.min., opět chyceno)

Druhá půle: 48.min. pěkná a rychlá akce Jana dává Míši a ta vyleká golmanku (střelu kryje), 49.min. Marci jde sama - trošku se nechává vytlačit z úhlu a je z toho roh pro nás, 53.min. opět jsme svědky pohledné a rychlé akce v podání Simča-Niki a Míša, která se nemýlí - VEDEME 1:0, v 60.min. při pěkném a odvážném průniku do vápna s míčem je faulována Niki A JE TO, penalta je na světě, na tu se nikomu nechce, tak trenér volá Terku - ta s ledovým klidem proměňuje pěknou střelou k levé tyči - NAVYŠUJEME VEDENÍ na 2:0, v 62.minutě se blýskne Terka, když na 2x řeší hodně nepřehlednou situaci v našem malém vápně a na brankové čáře, v 66.min. se otřese síť souprřovy branky do třetice - to když Iva posunuje míč Míši a ta se prostě nehodlá plést a stvrzuje svoji střeleckou aktivitu, druhým vstřeleným gólem, tak to je NEVÍDANÉ, VEDEME JIŽ 3:0 (a trenéři domácích pomalu "propukají v pláč" :-)), nicméně holky pokračují v aktivitě: střílí Niki (v 73.min., chyceno), Niki centruje a Marci je tak tak nedobíhá (75.min), Simča posílá pěkný pas na Míšu a ta jako správný "snajpr" to nabere z první a její parádu jen s "hodně vyboulenýma očima a protaženými prsty" zachytává brankařka (v 77.min.), střílí Vlaďka (v 82.min.) - jen těssssné vedle, a samotném závěru utkání - v 88.min. - se dostává do úniku Iva a v posledním okamžiku si míč trochu více posune - škoda. Reálně musíme uznat, že posledních cca 10-15minut, již kondičně "meleme z posledního", ale pokud jsme na míči, daří se to holkám uhrát, to je POZITIVNÍ...

Opět a zase měli jsme hrát fotbal a hlavně se jej nebát hrát. SPLNĚNO. Z pohledu trenéra spokojenost a dnešní výkon (sice již pod umělým osvětlení a končíme v 21,30hodin - prostě jako správná Liga mistrů) milým překvapením při prvním utkání na velkém placu.

Zapsal: M.Votoupal

Zpět