Přátelák Babice, 12.4.2015

13.04.2015 11:25

Posledním testem pro holky, před zahájením soutěže, byl přátelák v Babicích u Uherského Hradiště....

Sestava: Peťa - Naty, Eva, Phoebe, Kachen, Míša, Simča, Marsy, Gábi, Janča, Marka, střídá Karol

Babice - Tatran 2:0 /1:0/

Byť bylo původně nominováno 16hráček, konečných 12 muselo zabojovat osamoceno... Ale takový je prostě život... Nicméně i pro trenéra je to další "signál"... Trochu "nešťastné" také bylo naše až příliš "postupné a opožděné" dojíždění na místo utkání, to se nám prostě nesmí stávat, v zájmu každého nás a i v zájmu "nachystání" celého týmu!!!! Snad dokážeme všichni pochopit...

Ale zpět k utkání. Soupeř proti nám vyrukoval s poměrně mladým týmem, ketrý si nebral žádné servítky. Bohužel jsme nuceni zahájit v počtu 7+1 a až po řádném rozcvičení zbývajících hráček, po cca 10-ti minutách, doplňujeme naši střídačku a sestavu na plnohodnotou jedenáctku... Zcela zákonitě první čtvrthodina patří soupeři, kdy několikrát prověřuje střelou Peťu v naší brance a a stihne si "dát" i 2rohy.  Po té se dostáváme do hry i my a ze hry střílí Míša - mimo soupeřovo zařízení a po parádní průnikové přihrávce Simči se snaží zakončit Karol, ale jen těsně vedle. V 29-té minutě Gábi z lajny překládá  míč Marce, ale ta poměrně z úhlu "nepropálí" dobře vybíhající golmanku domácích. V 32-hé minutě trochu zaspí při sbírání míče Janča a soupeř se dostává až k příliš laciné střele - naštěstí je Peťa na místě. Oplácíme soupeři a Míša si z plného běhu vypálí, avšak domácí golmanka míč - k naší smůle - krotí ve svých rukavicích. Pak přichází naše snad jediná chyba - Eva sice výborně sbírá míč, ale pak se jí absolutně nezdaří rozehra a odaržený míč propadává přes Naty a samostatně jdoucí soupeřka si již "zočivoči" Peti dokáže poradit - Peťa se sice natahovala, možná si i na míč sáhla, ale ten přesto končí v naší síti. Nicméně i nadále holky hrají a snaží se i ony ohrožovat soupeřovu branku. V 38-mé minutě Janča z přímáku pěkně kroutí míč do soupeřovy branky, ale golmanka jej stihne ještě před brankovou čarou (poznámka trenér: "... když vedle střídačky slyším od fanoušků domácích, že takhle by přímák nebyli schopni kopnout ani mnozí muži....hmmm, tak to fakt potěší ;-))). Kopeme roh - ale nebyl Simčou ideálně rozehrán. Ve 42-hé minutě se snaží po pravé straně velmi dobře proniknout a střílet Gábi, ale úplně to nedotáhne. Soupeř oplácí a Peťa suprovým výběhem a ještě lepší rozehrou dává jasně na vědomí, že "...tak takhle tedy ne.." Vzápětí Janča přebírá pěkný pas vpřed a "bouře vše, co jí stojí v cestě" a pálí - bohužel opět mimo tyče. V poslední minutě  první půle se ještě snaží ohrozit naši branku soupeř, ale Peťa opět a zase včasným výběhem míč stíhá odkopnout. Poločas.

Začátek druhá půle je opět v naší režii. V 55-té minutě Janča z běhu střílí, ale míč je chycen. o čtyři minuty později jsme svědky rychlých nahrávek po ose Eva-Karol-Janča a střelou poslední jmenované do BŘEVNA........ Pokračujem dál v naší snaze a velmi sympatickém výkonu. Přímák kope Simča a velmi dobře a správným směrem mířící míč "bohužel lapá" opět golmanka. Další přímák Janči zase chycen. V 66-té minutě Simča centruje a Marsy netrefuje úplně dobře - opět chyceno. V 53-tí minutě si dobrý střelecký pokus připíše, v té době již vysunutá z postu stopera do útoku, Naty - ale zase chyceno.... Soupeř začíná také "vystrkovat růžky" a Peťa likviduje. V 79-té minutě si bohužel pan rozhodčí tak trochu vymyslí faul na půlce (přitom to byla jednoznačně čistá hra Míši jenom a pouze tělem při dohrávání míče, ani ruce tam nebyli, ani trefená noha, ani vrážení,  prostě "tělo na tělo" a domácí hráčka to neustála). Chybou však byla nepohlídaná hráčka na našem velkém vápně, která se ještě velmi vydařeně "opírá z první" do míče, jenž byl nakopnut neméně vydařeně z nařízeného přímáku - na střelu si sice Peťa šáhla, ale asi by to byl více než zázrak kdyby jej vytlačila mimo tyče - 0:2. Tak to byla škoda. Do konce poločasu se snaží ještě střílet Míša - opět chyceno, ale posledním, kdo zahrozí je opět soupeř, když v 88-mé minutě musí Peťa zachraňovat po rohovém kopu. KONEC a tečka.

Co dodat k dnešnímu výkonu? Asi ani není moc, co holkám vyčítat, snad jedině, že kdyby jich bylo více na střídání, asi by to vypadalo trošku jinak. Soupeř patřil asi k nejzdatnějším, které jsme v přípravě potkali (snad ještě Vlkoš). Holky hrály obětavě, souhra také vcelku fungovala, střelba byla (i když ještě mám představy o větší kvalitě, zejména o trefování soupeřova"zařízení") začíná se objevovat i to, co se do holek snažím dostávat - neprozradím co, neboť oči a uši soupeřů jsou všude :-). Snad jedině dnes to trochu více drhlo v útoku, dost možná to ale také bylo kvalitou zadních řad soupeře. Velmi se mi líbil výkon Kachen (po celé "její lajně"), Naty (hlavně na stoperce), Evy a středu pole (jednotlivých dvojic středních záložníků- dokonce jsem měl pocit, že se nám díky nim již i dařily poměrně rychlé přechody směrem vpřed!!!) i Gábi začíná být při podržení míče "naši účinnou zbraní", v neposlední řadě patří pochvala za odvedený výkon a podržení mančaftu Peti, která dnes po delší době odvedla velmi dobrý výkon, hlavně ve výbězích a rozehrávkách (myslím, že i ty odkopy jinými hráčkami mají svůj podíl...). Radost mám i se "zapadnutí" do kádru Karol (a také, že "drží" koleno), z jistoty a dravosti hry Phoebe a hodně překvapivě i odehraného na krajní obraně v podání Marky. Ještě k Marsy - tam jedině hrací zkušenosti pomohou v dalším růstu - tak na to mysli!!!!

Dnes zcela vyjímečně NEBUDU individuálně hodnotit, kdo bude mít zájem může si "pro něj" za mnou dojít.....

trenér

Zpět