MU: Tatran - Ráječko, 27.5.2015hod

29.05.2015 15:25

Atypicky, ve středu 27.5.2015 od 18,30hodin, nás čekalo odehrání přeloženého mistráku s týmem z Ráječka...

Sestava: Peťa - Kachen, Vlaďka, Baru, Anet, Míša, Janča, Nikol, Marka, Naty, Nikol, Terča, Simča, Marsy

... a v dresu soupeře: Domča, Dáda, Nikča ("zapůjčeny" neboť "soupeře bylo málo")

První utkání s Ráječkem jsme na žádost soupeře překládali z důvodu hrozícího neodehrání (málo hráček), nakonec k tomu málem došlo i v náhradním termínu a relativní "regulérnost" odehraného utkání jsme museli "potuplovat" doplněním soupeřovy sestavy "z vlastních zdrojů".... 

Od úvodních minut jsme jasně týmem, jenž se usazuje na polovině soupeře a je jenom otázkou času a naším uměním, kdy se prosadíme přes zataženého, bránícího soupeře... Již ve třetí minutě nachází Naty přihrávkou na velkém vápně Janču a ta se nemýlí - 1:0. O tři minuty později Janča oplácí a podobně pěknou nahrávkou (jako před chvíli obdržela) vyzývá ke skórování Míšu - ta se v tutovce také nezmýlí... 2:0. Po té "bušíme" do semknutých řad soupeře: Anet pohrdne tutovkou na malém vápně!!! (střílí mimo), Janča, Marka pálí vedle, střely Nikol, Vendy, Simči chytá golmanka, a dokonce i střela z "první" Simči končí v náruči brankařky. V běžící 24-té minutě si míč zatáhne Vendy a krásnou křižnou náhrou najde Marku, která se smíčem na noze "vřítí" do vápna a s přehledem každodeního střelce míč uklidí k tyči - 3:0. O pět minut zúročí svoji aktivitu a chuť hrát vpřed i Vendy, která po předchozím dlouhém "zatažení" po lajně, se tentokrát dokáže "vlézt" do rychlosti svých kroků a míč trefuje do sítě - 4:0. Pokračujeme v ostřelování soupeřovy "svatyně": Simča z vápna - chytá, Naty centruje a Janča stříli mimo, Naty trefuje BŘEVNO, střela Baru chycena, Janča-nad, Míša - vedle. Pět minut před koncem poločasu Míša výborně přebírá náhru na hranici velkého vápna, vtahuje míč do něj a následná střela letí jen těsně mimo vingl.... Ve 43-tí minutě si míč na noze "našteluje" Nikol a pohotovou střelou se pěkně trefuje - 5:0. Poločas.

Do druhé půle holky nastupují se stejnou chutí vstřelit ještě nějaký ten gól, stejně jako se zadařilo v první půli... Důkazem toho je hned první akce z prní minuty druhé půle, kdy si Simča vezme míč a středem hřistě projde až k finálovému zakončení - 6:0. Po té střílí Míša-vedle, opět Simča z "první" - chyceno, Marka - chyceno, Anet - atktéž chyceno. Až v 61-ní minutě se daří doslova míč dotlačit podruhé do sítě Míši - 7:0.  Po té se dostává k "dlouhému proslovu" Janča, jejíž první střela je chycena (v 65-té minutě), pak nezištně (byť sama již v tutovce) nahrává Janča Anet, která ovšm z "loženky" je vychytána. Tak si v 68-mé minutě Janča "natáhne" ke střele ze středu hřiště z cca 25metrů a nádherná střela "tréninkových super parametrů" nezadržitelně zaplachtí do sítě soupeře - 8:0. V 72-hé minutě "Jančin monolog" míně naruší pěkná náhra Vlaďky na Naty, která si míč navede, že to už ani lépe nejde a nepohrdne si dnes také nezaskórovat - 9:0. "Kulatou desítku" si pro sebe zabírá - a v podobě dnešního HATTRICKU- kdo jiný, než hýřící sebevědomím Janča a je jí po právu připsána po další hezké střele. Přidat další gól se snaží i Terča, která pohotovou střelou míří jen vedle, Míša - po pěkných narážečkách s Vendy a Jančou - střela chycena, Baru - také chyceno, Míša levou - chyceno. A tak naše snažení zakončí, kdo jiný, než Janča, která se prosazuje na malém vápně a nezadržitelně uzavře dnešní skóre - 11:0.

Těžko takovéto utkání hodnotit. Soupeř byl opravdu po celé utkání pod tlakem a kromě pár nesmělých posunů k půlce hřiště a na jedné ruce spočitatelných přechodů přes polovinu, jsme nebyli nějak prověřeni... Pozitivní je, že se hoky snaží nejen o střelbu, ale i o zatažení míčů a centry a náhry pod sebe. Snaží se spolupracovat, chystat si střelbu navzájem. Důležité také bylo prověření našich možností a hlavně hledání možností k prosazení se proti sveřepě se bránícímu soupeři na jeho vlastním velkém vápně.

 

Zpět