MU: Tatran - Kostelec, 12.10.2014 (dohrávka z 14.9.2014)

13.10.2014 16:17

Tatran - Kostelec 0:4 /0:3/

.... a u toho na hřišti byly: v brance- Peťa; v obraně - Kachen, Vlaďka, Eva; v záložní řadě- Janča, Sabča, Gábi, Elis, Marsy a v ofenzívní řadě -Míša a Niky a střídající pak Simča, Simona, Marka, Nikol a Naty

Poprvé zkoušíme hru na pět záložníků s variantami: při defenzívě přechod do čtyř obránců a naopak při našem postupu směrem vpřed na doplnění do trojice útočících. A nebylo to vůbec špatné, alespoň za trenéra to mohu pochválit. K prolínání opravdu docházelo a holky si své role na hřišti plnily přinejmenším zodpovědně.

Od úvodních minut utkání bylo zřejmé, že jsme narazily na kvalitního soupeře v ženském fotbalovém světě. Hned na úvod má Peťa v brance, co na práci, když likviduje přímý kop. Z protiútoku oplácíme a Míša pěknou křižnou střelou míří jen těsně vedle levé tyče. V 6-té minutě však "podkopáváme" naše dosavadní snažení a po špatném odkopu od naší branky se míče zmocňuje na našem velkém vápně!!!! soupeř a nezadržitelně "otvírá" skóre. Tak to byla dětinská chyba a až příliš snadno jde soupeř do vedení... Snad ještě otřeseni, o chvíli pozdějí, "vyrábíme" další velkou chybu ve středu obrany, avšak soupeř ji nedokáže využít. Bohužel ve 22-té minutě faulujeme na hranici naší "šestnáctky" a soupeřka se nemýlí - míč končí podruhé v naší síti. Nadále se však snažíme, ale bohužel holky nedůsledně dohrávají spousty situací - ať již jsou to odkoplé míče na půli, kde je prostě neuhráváme; ať již jsou to nedohrané přímé kopy (a že jich bylo dostatek!!!) anebo nedohrané kopy rohové. Společný jmenovatel NEDůSLEDNOST při dohrání herních situací je příznačná pro celou první půil... I přesto se nám daří vystřelit na soupeřovu branku: Janča - vedle, Simča - chyceno, Niky - vyraženo a dorážka Simči jde nad. Ke konci prvního poločasu (v běžící 45-té minutě!!!!) se dopouštíme další školácké chyby a příliš snadno necháme hrát soupeře, jenž nám dává třetí "kousek" na cestu do kabiny!!!!!!!!!

O poločase se "koná lehké provětrání hlav" a také připomenutí, jak dlouhu se necháme ještě "otloukat" tvrdě (nikoliv zákeřně nebo záludně) hrajícím soupeřem. Do druhé půle holky nastupují s cílem zlepšit dohrávání osobních soubojů a se snahou o zlepšíení souhry v poli a zakončení. Na úvod se dostáváme k přímému kopu, z něhož vytěžíme jenom rohový kop. Prakticky z následného protiútoku však inkasujeme, když soupeřka uniká po lajně  a volný střed se "s ničím nemaže" a napálí míč za záda již bezmocné Peti. Tak to byla až příliš rázná odpověď na naši snahu. Nicméně i přesto chceme hrát a rozhodně se nezatahujeme před vlastní branku. Niky dává pěkný míč Míši, ale je to těsný offside. Janča střílí ze hry - chyceno. V 68-mé minutě se opět připomene soupeř a aby se neřeklo, jakoby mimochodem, "orazítkuje" břevno naší branky. V 84-té minutě dává míč Gábi do běhu Marce, tak však tuto příležitost nevyužívá. O minutu pozdějí Sabča rozehrává přímák a Míša následnou střelu "zaciluje" až moc nad branku soupeře. V 88-mé minutě kope Simča další z řady přímých kopů - a opět dobře - a opět nedohrajeme... V poslední minutě ještě Marka posunuje míč na Míšu a ta jej nezištně chystá, na střelu na úrovni velkého vápna, pro Niky, ta bohužel míří mimo tyče. KONEC.

Tak jsme zkompletovaly všechny možnosti výsledků utkání po třech výhrách a remíze v předchozím kole, tentokrát, sice trochu "krutě", ale přesto zaslouženě prohráváme.... Sportovně třeba přiznat, že soupeř byl tentokrát prostě lepší...

zapsal a zhodnotil

trenér

Zpět