MU: Tatran - Drnovice, 26.10.2014

27.10.2014 11:44

Tatran - Drnovice 9:0 /6:0/

střelci: Niky 4, Gábi, Sabča /PEN/, Simča, Vendy, Evča

do hry se dostaly: v brance Peťa a Terka, v poli Simča, Vendy, Kachen, Vlaďka, Sabča, Janča, Elis, Gábi, Niky /C/, Andy, Evča, Eva, Simona, Marťa

V nedělní odpoledne jsme v domácím prostředí hostily nedávno námi poraženého soupeře - tým Drnovic. Ani tentokrát to neměl být soupeř nad naše síly a již první půle naznačila, že bychom si měly bez větších problémů zahrát kombinační fotbal a také si vylepšit střeleckou bilanci, zejména počet vstřelených branek. Ale nepředbíhejme...

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího jsme to převážně my, kdo má míč na kopačkách a snaží se tvořit hru. Pravdou je, že jsme to již od prvních minut měly trochu zjednodušené, protože hosté nastupují pouze o deseti hráčkách, ale proti nižšímu počtu se často hraje daleko hůře... Když po cca půlhodině hry odstupuje další hráčka soupeře, tak již zásluhou tref Gábi, Evči a s přehledem proměněné penalty Sabčou vedeme 3:0. A pak se začínám trochu trápit a hlavně soupeř, byť jen o devíti hráčích, se snaží nebýt snadnou "kořistí" a i nadále bojuje se "vztyčenou hlavou". Důkazem toho jsou nepříjemné útočné brejky a i z nich vytěžené přímé kopy. Žádný z nich však není vážnější hrozbou pro naši branku. Do poločasu se stihneme ještě třikrát zapsat do listiny střelců, když šťastnými střelci jsou: Niky, Simča (snad poprvé z postu stopera na pozici útočníka) a minutu před koncem po parádní kombinaci Simča-Elis a jako konečná distance, velmi dobře nabíhající do volného prostoru a přesně se trefující do míče po perfektně načasované nahrávce, Vendy. Poločas 6:0. 

Do celého utkání jsme nastupovaly s cílem neobdržet branku a v poločase si dáváme ještě jeden dílčí cíl: zkusit "trefit" desítku do sítě soupeře. A právě to, jakoby svázalo nohy nám a míč ne a ne dostat do sítě soupeře. Celých 22 minut v druhé půli se trápíme, sice kombinujeme, střílíme, ale míč, soupeř i jeho golmanka jsou proti našemu úspěchu. Až v 68-mé minutě to na sebe bere Niky a její malé "sólíčko" středem hřiště sama dotáhne až do kýženého konce. 7:0. A její chuť nepolevuje a po náhrách Gábi a Simči přidává další dva góly, tedy dnešní v pořadí již třetí a čtvrtý!!!! 9:0. Magická desítka se blíží, ale není nám prostě souzena. Běží 82-há minuta, štěstí pokouší střelou Simča - vedle, Vendy po parádním náběhu na centrovaný míč -míří hlavou jen těsně vedle a v poslední minutě se k dalšímu sólu nadechuje Niky, ale míč ji snad "pět minut po dvanácté" soupeř vypichuje. Konec.

Z pohledu trenéra: Dnešní utkání mělo být ve znamení střelby a dávání zpětných míčů (toto zejména v první půli fungovalo na jedničku). Druhou půli jsme asi trochu "pohřbili" dalším dílčím cílem, neboť jak již to tak bývá, "čím více člověk chce, tím více se nedaří a soupeř je o to více proti :-)..." (tedy směrem k té snaze o vstřelení desítky). Z hlediska fotbalového to nebylo vůbec zlé, ale je třeba jedním dechem říct, že soupeř nám toho také dost dovolil... Za dnešní utkání bych vyzdvihl výkon Marti - měla opravdu chuť hrát a nebála se hrát i sama, a dokonce zapojila i dobrou agresivní hru tělem!!!, Vendy -za chuť hrát a dohrávat své "načaté" akce, Kachen - za neochvějnou jistotu v našich zadních řadách, Evu - která si dnes odvedeným napravila svoji "pošramocenou pověst" z minulého utkání a na závěr Simču, Janču a Sabču za "práci" s novými spoluhráčkami. Za dnešek opět nezklamala a ani v roli kapitánky Niky, za což jí bylo odměnou i čtyřgólové obtěžkání konta soupeře.  Vůbec z hlediska individuální hráčské činnosti jde vidět, že holky získávají sebevědomí a prostě si zkoušejí "dovolovat", TAK TO JE ONO, jen tak dál. 

Zapsal a zhodnotil: M.Votoupal, trenér

Zpět