MU: Ráječko-Tatran, 1.11.2014

05.11.2014 13:07

Ráječko - Tatran 0:0 /0:0/

Snad vědomí toho, že druhé místo konečného účtu za podzim 2014 je již jisté, ovlivnilo i průběh posledního mistrovského utkání. 

Že se mělo jednat minimálně o zisk bodu, nebyla vůbec žádná diskuse. Nejedna hráčka (a i trenér) však rozhodně myslela i na vítězné završení vydařeného podzimu…

Prakticky celé utkání hrajeme na půli soupeře, ten se dostává do pouhých cca 5-ti brejků a z nich má paradoxně asi největší šanci utkání. My hrajeme, kombinujeme, holky se dobře hledají a nacházejí, ale to správné zakončení prostě ne a ne přijít… Dokonce hrajeme na 4 útočníky, přesto se houževnatému soupeři daří odolávat a byť v menším počtu, tak se nakonec „prokope“ k vynikajícímu remízovému výsledku 0:0. Za toto utkání, resp. odvedené výkony v něm, těžko někoho vynášet nebo naopak zatracovat, všechny holky si mákly na dno sil a na hřišti nechaly maximum svého umění, ale někdy to prostě "nesedne".

Pro nás trochu hořká tečka za docela vydařeným podzimem.

Co k tomu dodat z úst trenéra? Zakončení, zakončení a ještě jednou zakončení, to je téma pro další přípravné období... Herně holky bez problému obstály, nakonec početně oslabený soupeř tomu nebyl vážnější překážkou. Avšak hrát hru zvanou fotbal bez toho "správného koření", čímž rozhodně jsou góly a o to více vstřelené v síti soupeř, jaksi není to správné "ořechové"..... Nedá se říct, že by nám "zvlhl střelecký prach", spíše naše zakončení postrádalo důraz, naše střely potřebnou razanci a chtění je prostě a jednoduše pro vstřelení gólu málo....

Tak tolik po posledním utkání podzimu 2014 trenér M.Votoupal

.... a ještě přikládáme opět jeden koment momentálně absentující, ze zdravotních důvodů, na lavičce "trpící" (a nejen kvůli svému pochroumanému zdraví... :-() hráčky Gábi:

"Holky do hry nastoupily v rozestavení 4-4-2, což si myslím, že jim vyhovuje. V prvním poločase se snažily kombinovat, ale bohužel bez úspěšného zakončení. Protihráčky nastoupily v počtu 8+1 a možná to nás tak zaskočilo, že jsme nedokázaly této situace využít. Ráječko hrálo především nakopávané balony, z kterých se dostaly do dvou gólových šancí. Pro nás naštěstí obě rány končí mimo branku (v obou případech chyby zálohy a obrany, jenž "propustily" protihráčku k naší bráně). Trenér postupně mění sestavu na 3-3-4, aby byly holky důraznější v útoku a v tlaku dopředu. Snaha holek byla viditelná, ale ani druhá polovina hry se nedařila podle plánu. Balony,  které směřovaly do protihráčovy brány se dohrávaly s až příliš malým důrazem a tak zápas končí remízou 0 : 0."

 

Zpět