MU: Mostkovice - Tatran, 5.10.2014

08.10.2014 13:23

Mostkovice - Tatran 0:0 /0:0/

na placu byly: Peťa - Simča, Kachen, Andy, Janča /C/, Sabča, Gábi, Marsy, Míša, Marka, Evča, Iva, Naty, Elis, Eva

K dalšímu utkání zajíždíme v neděli 5.10.2014 do Mostkovic u Prostějova. Na své domácí půdě se dá očekávat, že soupeřky budou nepříjemné a rozhodně nám nedají body zadarmo. 

V řadách domácích se objevují nové tváře (oproti utkání, jež jsme s nimi sehrály u nás doma) a dokonce jedna velmi šikovná hráčka - jak na míči, tak v pohybu na hřišti. A nám začínají opravdu těžké chvilky, které často v poslední chvíli likvidujeme odkopem nebo tým drži v naší brance Peťa - ať již dobrým zákrokem nebo včasným výběhem. 

V prvním poločase se nedostáváme do vyložených gólových příležitostí. Za první půli sice "vysíláme" 6střel (z přímáku 2x Janča a 1x Simča, ze hry 2x Gábi a 1x Míša)  směrem na branku soupeře, ale jsou to střely slabší razance (tj. bez problému likvidované soupeřem) nebo mimo brankové tyče. Naopak jsme to my, kdo může mít větší radost z prozatímní, poločasové bezgólové remízy. Již v 19-té minutě totiž Peťa likviduje střelu z malého vápna, v 30-té minutě na poslední chvíli výborně zasahuje Simča na postu "posledního" a v 35-té minutě samostatný únik kazí soupeř za přispění dobrého výběhu Peti. Poslední šancí prvního poločasu je přímák Janči, která ze vzdálenosti rohu velkého vápna míč pěkně "trefuje", avšak ten plachtí jen těsně nad branku soupeř.

Na úvod druhé půle jsme aktivnější více my a holky se zarputile snaží otočit skóre v náš prospěch. V 47-mé min. po rohu Míši střílí Janča jen těsně vedle, v 48-mé minutě pálí Míša opět vedle a do třetice, v 59-té minutě, si pěkně na aut seběhne Simča a její střelu golmanka chytá. Z rychlého brejku a našeho propadnutí v obraně, v 62-hé minutě, "to hodně hoří", avšak soupeřka svoji střelou netrefuje branku (opět k tomu dobrým výběhem přispěla Peťa). Od 66-té minuty opět přichází náš tlak a nejprve střílí ze hry Eva - golmanka chytá, o minuutu později Janča - míč se daří golmance vykopnout nohou a doŕážka Ivy je zablokována, Eva centruje z pravé strany a o zakončení se snaží Evča - míč ji však "nesedl". V 74-té minutě si míč ve vzdálenosti 30m od branky soupeře staví Simča a pěknou táhlou střelu golmanky chytá. Další střelou z plného běhu se blýskne Míša, ale domácí brankařka je opět proti cestě míče do její sítě. V 77-mé minutě jsme svědky "zcela regulerně" nemávlého offsidu domácích!!!! a následného samostatného úniku, který však chladnokrevně zlikviduje Peťa hájící naši branku. A pak se již jen dohrává.... 

Konečná bezgólová remíza na hřišti soupeře je asi spravedlivým a objektivním výsledkem a také odrazem na jedné straně naštěstí nezúročené snahy domácích ve více  a lépe vypracovaných možnostech ke skórování (i díky naší dobré defenzívě) a na druhé straně bojovností „zdravotně oslabeného a nalomeného“ týmu našich Tatranek. Bohužel dnes to bylo také trochu o menším štěstí na naší straně při střelbě....

zapsal a zhodnotil M. Votoupal

Zpět