MU: Kostelec - Tatran, 19.10.2014 - tentokrát i s komentářem zdravotně indisponované, přihlížející spoluhráčky

20.10.2014 14:40

Kostelec - Tatran 8:2/3:1/, vývoj skóre: 0:1, 1:1,....,3:1/3:2, 4:2,.......,8:2

branky dávaly: Niky, Evča

do utkání nastoupily: Peťa - Simča, Eva, Kachen, Vendy - Sabina, Nikol, Elis, Gábi - Niky, Evča a Marka, Andy, Erika

Po týdnu opět nastupujeme, díky přeložení zápasů, proti stejnému soupeři - Kostelci - tentokrát však na jeho hřišti. Naším cílem bylo v první půli vstřelit alespoň jednu branku a hodně potrápit suverénního soupeře - jasného lídra naší skupiny. Poprvé do utkání "naskakují" debutující Vendy a Erika a staronově, již si pomalu dobývající místo v základní sestavě, Nikol.

  • Komentář spoluhráčky - pohledem Terky - toho času po nemoci a přihlížející utkání z naší střídačky:
  • Tento zápas bych zhodnotila kladně i přesto, že výsledek tomu moc nenasvědčuje. Holky předvedly mnohem lepší výkon než v předchozím domácím utkání se shodným soupeřem - Kostelecem. Dokázaly jsme jako první skórovat a jít tak do vedení, jenže poté, po několika chybách a faulech v obraně, dokázal Kostelec v prvním poločase výsledek otočit na 3:1, a to jen zásluhou naši golmanky to nebylo více. I přesto, že jsme měly několik gólových šancí, ale bohužel jsme nedokázaly ani jednu proměnit. Na záčátku druhé půle jsme z nákopu Simči dokázaly dát rychlý kontaktní gól - na 2:3, který dala Evča V. Jenže poté si holky nedokázaly při rohu a následně po přímem kopu, pohlídat nejvyšší protihráčku, která dokázala dvakrát úplně stejně skórovat - nehlídaná, hlavou na malém vápně. Další chybou bylo nechat protihráčky třikrát úplně stejně projít přes střed hřiště a ty nekompromisně prostřelily naši golmanku. Prohra 2:8 podle mě vznikla z velkého množství chyb, jako například nepohlídání si hráček při standartních situacích, usnadňování protihráčkám průchod přes střed hřiště, až příliš rychlé zbavování se míčů, váznutí komunikace mezi golmanem a hráči i komunikace mezi hráči samotnými, málo dobíhaných balónů směrem do brány soupeře a zbytečné dávání si předností. Naopak bych vyzdvihla "průbojnost" v první půli, obrovskou chuť do hry po celý zápas, i když už do konce zbývalo pár minut, agresivní napadání protihráček při rozehrávce, holky zkoušely kombinovat a dostat se k soupeřově bráně i když to pokaždé nevyšlo, likvidování šancí protihráček naší golmankou.
Tak k výše uvedenému se z pozice trenéra ani moc nedá dodat. Snad jen upřesňující, že nezbývá než "smeknout" před produktivitou a efektivitou v zakončování soupeře. Tím my bohužel "nevládneme", i když možnosti byly. Po pravdě řečeno, ani zdaleka holky neměly tolik nebezpečných ohrožení branky soupeře jako domácí. 
K výkonu našeho týmu bych dodal, že oproti domácímu utkání se stejným soupeřem holky odvedly daleko lepší hru a bohužel jenom příliš obdržených branek toto moc nepotvrzuje. Avšak jednoznačně jsme je obdržely po našich velkých, zbytečných a hrubých chybách. Trochu atypicky bych dnes za odvedené výkony pochválil: Peťu - která tým opravdu podržela; Sabču - nejen za zvýšenou až neobvyklou snahu v boji o každý míč, ale i za odehrané v záloze; záložní řadu - ve složení Gábi-Nikol-Sabča-Elis - dnes odjezdily; Evču - zejména za uhrávaní míčů a sklepávaní je i spoluhráčkám; Vendy - jakožto debutantka s pomocí spoluhráček vcelku zvládla těžký post krajního obránce; Eriku - za příkladnou bojovnost a trvdou, avšak v rámci pravidel, bojovnou hru; Simču - za nadstandartně odehrané přímáky a Niky - stále "jezdící" po place jako "motorová myš". Bohužel dnes utkání moc nevyšlo Evě, která až laxně nedohrála příliš mnoho soubojů a bohužel "byla" nejméně u třech námi inkasovaných branek.
 
tak tolik "pro dnešek" od trenéra a přihlížející spoluhráčky
Zpět