MU: Drnovice - Tatran, 9.5.2015

11.05.2015 15:15

V sobotní odpoledne zajíždíme ke svému prvnímu jarnímu venkovnímu utkání do Drnovic… A první venkovní utkání nám paradoxně přináší plný bodový zisk… Ten nám sice „vykouzlí“ konečně úsměv na rtech, avšak ani zdaleka ne úplnou spokojenost

Drnovice - Tatran 0:4 /0:3/, střelci: Janča 2, Míša, Baru

Sestava: Peťa - Eva, Kachen, Vlaďka, Míša, Simča, Marsy, Baru, Janča, Nikol, Gábi, Adél

Již v první minutě utkání jsme svědky úniku domácí hráčky, který likviduje Kachen až v samotné naší "šestnáctce". Tak to byla nečekaná hrozba.... a o to účinnější. Holky po té přebírají pomyslnou taktovku utkání, přesto další obdobné individuální brejky ze strany domácích přicházejí až s nečekanou pravidelností, naštěstí ani jediný nekončí míčem v naší síti. Ve druhé minutě slabě střílí Janča - po pěkné kolmici od Simči - domácí golmanka nemá problém. O tři minuty je to opět Janča, avšak míč posílá mimo tyče - nad. V 11-té minutě Marsy trefuje - ale jenom BŘEVNO, odražený míč napálí Míša, ale je chycen. V 16-té minutě se sama na hranici velkého vápna ocitá Janča - a zase nic... Vzápětí střílí Nikol z poměrně těžkého úhlu - míč však končí jen v boční síti. Pak si "řídí" střelbu Simča: první její střelu golmanka vyráží, druhou chytá a třetí před golmankou lehce nadzvedne Janča a JE TO... - 1:0 pro nás... I nadále tlačíme: v 21-ní min. Janča klasickou českou uličkou vyzývá ke skórování Nikol, ale ta střílí mimo, o dvě minuty později se opět řítí Nikol sama na golmaku, avšak její obstřel nevychází podle představ - chyceno. V 24-té minutě si "šteluje" míč na noze Gábi a trefuje TYČ!!!, následný odražený míč však dokáže podruhé za zády domácí brankařky dopravit Janča - 2:0. O deset minut později samostatný únik Janči golmanka stihne vyrazit, ale Míša vyražený míč nekompromisné vrací tam, kde jej chceme vidět - 3:0. Holky mají chuť a využívají v max. míře benevolence soupeře k našim možnostem střelby - Míša střílí vedle, Simča ze hry pěkně trefuje - ale golmanka domácích se nedá - chytá, Vlaďka "si dá" také jeden pokus - opět chyceno. V 41-ní minutě napřáhne z cca 20metrů Míša a jí vyslaný míč "zazvoní" na BŘEVNO domácí brankové konstrukce, tak to byl utěšený pokus... Opět úřaduje Nikol: nejprve pěkně nachází Simču, ale její střela letí nad, po té se Nikol sama "utrhne" a v dalším samostatném úniku, opět obstřel nedopadne... Poločas zakončuje střelou Eva, když získává míč po odkopu soupeře, ale následná její střela letí mimo. Poločas.

Druhou půli zahajujeme tak, jak jsme skončily tu první: šancemi a střelbou... Střílí Simča - první střela chycena, druhá vedle. Máme sérii 5 rohových kopů, ale nedokážeme z nich nic vytěžit... Naopak je to soupeřka, která v 65-té minutě "zavelí" k samostatnému úniku z poloviny hřiště, avšak Peťa je naštěstí na místě. A naše ofenzíva pokračuje. Po náhře Evy, hrozí Simča - míč však letí mimo tyče, Nikol opět sama a opět nic!!!-chyceno. V 60-té minutě rozehrává pěkně volný přímý kop Simča, k míči se však naše holky nedostanou... Po té zahrozí soupeř a dostává se k rohovém kopu a přímému kopu, z nichž naštěstí nic nevytěží - po přímáku sice padá míč do naší sítě, ale branka není správně uznána pro offside domácích. V 68-mé minutě střílí vedle Janča, o pět minut později jde Simča sama, ale její střelu brankařka vyráží, opakovanou střelu Evy likviduje také. Marsy zkouší pálit  " z první" po našem rohu - vedle. V 80-té minutě se zastřeluje Nikol - míč však končí jenom na BŘEVNĚ... Zahráváme rohy, nejsme však nijak nebezpeční... V 87-mé minutě potahuje míč Baru, přihrává Marsy, která jej z plného běhu napálí a je z toho "ANGLIE", míč směřující ven z brány, doráží Baru a trefuje TYČ, tak se do něj opře ještě jednou a je to tam .... 4:0 v náš prospěch. V poslední minutě utkání ještě střelu Simči brankářka vyráží a Baru jej "z voleje" ještě vrací směrem na soupeřovu bránu, ale vedle.... KONEC.

Tak tolik šancí jsme neměli, snad od loňského podzimu... Bohužel smutným faktem je, že je jich až přespříliš neproměněných... Sice kromě 4vstřelených branek ještě 4x trefujeme břevno a 2xtyč, avšak s tím se utkání nevyhrávají, možná více štěstí.... Přesto konečně přišla výhra, pozitivní je, že holky si s chutí zastřílely a herně nám soupeř prostě musel umožnit hrát naši hru... Přesto se vyskytlo několik okamžiků, kdy jsme nedokázali dát míč pod kontrolu a dvojice útočícíh soupeřek (spíše ta jedna) nám až příliš často nepěkně zamotali hlavu... Pravdou je, že jsme hráli jen na tři obránce, ale přesto...  Z hlediska nasazení a i z pohledu jediné střídající si všechny holky odehrály "své" a je jenom škoda, že jsme se více brankově neprosadily..... Závěrečnou tečkou (a to doslova) bylo vstřelení poslední branky Baru, která tak završila své prozatímní "juniorské" tažení v týmu žen a doufejme, že se takto testované juniorky budou prosazovat častěji... Soupeř nám dovolil "na ostro" otestovat i další juniorku - Adél (na postu nejzodpovědnějším, stoperovi a ve trojici obránců) -  a nebylo to vůbec špatné. 

 

 

 

 

 

 

Zpět