PU Vlkoš, 30.8.2015

31.08.2015 16:12

Bohužel ještě jsme ani nezačaly ani pořádně uceleně a kompaktně trénovat (stále chybí dost hráček) a již se pomalu bude zahajovat soutěž…. Ani to však nemůže zabránit tomu, aby se odehrály plánované přáteláky. Tentokrát vyrážíme v neděli 30.8.2015 do Vlkoše u Kyjova, v minulé sezóně hrajícího špičku divize  a jediného účastníka, jenž porazil bezkonkurenčně vládnoucí celek této divizní skupiny, tým Medlánek.

První přátelák – minulý víkend – jsme absolvovali na hřišti hodonínského Nesytu a musely jsme kádr doplnit nejen poměrně nezkušenými juniorkami, ale i zapůjčeným děvčaty od soupeře….. Na dalším přáteláku se nám nedařilo o moc lépe… Sice dojíždíme s 12hráčkami, za to 2jsou, včera odehrající turnaj, dorostenky (jedna v poločase odstupuje, takže už není nikdo na střídání) a navíc se v brance musí prostřídat hráčky (kvůli zranění golmanky…). A aby toho nebylo málo, tak si svoji daň vybírá i úmorné vedro a občas proti v pohodě hrajícím domácím (s dostatečným počtem hráček na střídání) hrajeme nejen v devíti, ale i v osmi v poli!!! Přesto dobrá zkušenost…. A nebýt až příliš velkého množství námi neproměněných gólových šancí a zejména samostatných úniků, tak to mohlo být daleko veselejší… Ale pochvala, že se do šancí holky dostávaly, varovný prst je však vztyčen při pohledu na  obdržené branky…. Upřímně řečeno, kdyby byla golmanka, tak jsme neobdržely ani polovinu, přesto holky z pole v brance vůbec nezklamaly – spíš příjemně překvapily…. A cože nás může trochu zneklidňovat? Byť  jsme poprvé zkoušely novou verzi hry ve středu pole a střed doslova „zahušťovaly“, tak téměř všechny branky padly po průnicích středem hřiště!!!

Více k utkání:

Vlkoš - Tatran 10:2 /4:1/, naše branky: Janča, Debie

Sestava: v brance Eva (a střídaly ji: Simča, Janča), v poli Kachen Phoebe, Sabča, Simča, Ana, Gábi, Anet, Nikol, Míša, Debie, Janča, Eva

Od úvodních minut se holky snaží hrát poměrně otevřenou hru a dobře se představuje i Eva v brance. Sice jako první hrozí soupeř, ale záhy jde do šance Míša a její trochu brzy vyslaná střela míří jen nad branku domácích. Soupeř oplácí a my  doplácíme na naši více "zataženou obrannou hru" a inkasujeme první branku. Avšak holky i nadále hrají a v 19-té min. Simča míří jen těsně nad z přímáku. V 26-té minutě inkasujeme podruhé, když si sama protihráčka prochází středem...0:2. V 29-té minutě si to pílí Janča vpřed a nešikovně, ze zbytečně velké dálky (cca 30m), střílí místo aby předložila míč Míši, která měla otevřenou, prázdnou cestu k soupeřově brance. Ve 30-té minutě opět inkasujeme a zase po průniku středem..... V 36-té minutě Nikol nachází Janču a te se nemýlí - 1:3. Bohužel těsně před půlí zase a opět stihneme obdržet branku ze středu hřiště - 1:4.

Do druhé půle jde do gólu nejprve Simča a po ní Janča. Bohužel, jak holky skončily první půli, zahájily druhou - v 49-té minutě opět průnik přes střed hřiště a 1:5 z našeho pohledu. Holky však chtějí hrát a Nikol pěknou střelou v 52-hé min. trefuje TYČ... V 57-mé minutě opět střílí Nikol a její povedenou střelu golmanka vytlačí na roh. Svoji chuť hrát Nikol završuje 59-tou minutou, když se jí bohužel nedaří samostatný únik a pouze "naráží" do golmanky. A následuje obehraná písnička - sama protihráčka středem a 1:6. Tak trochu zmar svého výkonu "podepisuje" Nikol, když v 65-té minutě se opět řítí na brankářku a zase "parkuje" na ní, naštěstí za ní v tandemu dobíhá Debie a stihne vyražený míč doklepnout za záda domáci brankařky - 2:6. Výborně... Avšak je třeba říct, že už jsme mohly mít nastříleno klidně tak 3-4branky. O čtyři minuty zahráváme přímák a Gábi se snaží ještě míč tečovat před golmankou, ale ta svůj výběh zvládne. 69-tá min. znamená další průnik středem hřiště a další inkasovaný gól - 2:7. Prakticky z rozehry střílí z velkého vápna Janča, ale střela je chycena. V 74-té minutě proklouzne nepovedená střela (a asi i tečovaná) naši golmance až do sítě - škoda.... 2:8. Střídám v brance a Janča hned několikrát po sobě ukazuje, jak dokáže čarovat i v brankářských rukavicích... V 81-ní min. Simča pěkně "motá" míč z přímáku do branky, avšak brankářka domácích je proti. A je tu 87-má minuta  a zase "středová hra soupeře" a naše nestíhání - 2:9. Cca dvě minuty před koncem hrací doba dostává do běhu pěkný míč Míša a její střela z cca 25m (dalo se střílet i blíže k soupeřově brance...) je vyražena na roh. Prakticky z protiútoku po rozehrání rohu, v běžící poslední minutě, si to soupeřka ZASE dá (narazí) přes prostředek a upraví na konečných 2:10.

Co dodat? Těžko toho moc hodnotit... Obecně by se dalo říct, že jsme doplatili na příliš velkou otevřenost naší obranné hry, na málo natrénovaného a hlavně na neproměňování šancí (či jejich až příliš zbrklé ukončení), samozřejmě také na málo střídajících - avšak v nové soutěži budeme moct střídat již jen 5hráček bez možnosti zpětného návratu do hry. Pravdou je, že testujeme nové možnosti naší hry, ale tam, kde opticky posilujeme - ve středu hřiště - to prostě neladilo. Až zaskočen (mile) jsem z výkonu našich dnešních brankařek - to vypadá na tým samých golmanů :-). Co se týče hry nebylo to úplně ono, zejména "zkrácená" hra ve smyslu podržení si míče v kratších náhrách na jistotu nám tedy zrovna moc nešla a z toho pramenilo až příliš mnoho ztrát a přetížení v časté defenzívní hře. Co naopak nebylo až tak zlé byl přechod do útoku.

No, asi zatím více vrásek na čele trenéra než úsměvů na rtech....

Zapsal a zhodnotil M.Votoupal

Zpět