MU, vs Kunštát, 6.9.2015

08.09.2015 13:04

V nedělní odpoledne od 16,00hodin hostíme nelehkého soupeře z Kunštátu - v loňské sezóně skončil 2. v ženské divizi, sezónu před tím (po postupu z "našeho" okresu) uhrál střed tabulky a před tím 2sezóny bezkonkurenčně vyhrál okresní soutěž.... Co více dodat?

O tom, zda se dařilo či nikoliv popřemýšlejte při čtení následujících řádků...

Do špílu naskočily: v brance Peťa, v poli Kachen, Phoebe, Andy, Eva, Simča /"C"/, Anet, Baru, Marsy, Janča, Nikol, postupně prostřídaly: , Gábi za Baru (v 56.min.), Terka za Marsy (v 75.min.), Sany za Evu (v 81.min) a Adél za Anet (v 87.min).

Tatran - Kunštát 0:1 /0:0/

Z obou stran "to bylo takové nemastné, neslané", na naší straně byl cítit možná až příliš velký respekt ze soupeře. Ten nám zejména  v 1.půli zle "zatápěl" a snad jenom díky slabší koncovce se nám daří zaznamenat velmi dobrý poločasový bezbrankový výsledek. V druhé půli jsme se naopak mnohem více tlačily před branku soupeře my, avšak střelecká produktivita byla velmi žalostná. Soupeř se zaměřil na brejkovou hru a v 78-mé minutě se mu, bohužel i s velkým přispěním naší chybující obrany, "zadařilo" vstřelit jediný, za to však rozhodující a vítězný gól utkání. 

Ve zkratce z utkání:

Hned v úvodu 2xchybujeme (poprvé špatně odbrání Baru a podruhé z odkopu Peťa "mastí" soupeřce na nohu) a můžeme být hodně rádi, že neinkasujeme. V 9-té min. střílí z velkého vápna Janča, ale střela je chycena, Pak se blýskne dvěma výbornými výběhy Peťa a hasí "v hodině dvanácté" rýsující se úniky soupeře.  Soupeř kope 3rohy, ale nic z nich nevytěží - holky dobře odbránily... Po té se tlačíme vpřed my a Janča a Simča se snaží ohrozit branku soupeře, bohužel ze střely Janči je roh a roh Simča uklízí za brankovou lajnu. V 24-té min. Peťa likviduje na dvakrát akci soupeře. Ani z následných rohů a přímého volného kopu si na nás soupeř "nepřijde". V 38.min. se zastřeluje Simča, ale její střela je chycena. Největší šancí prvního poločasu tak je samotné postavení soupeřky na naší penaltě s míčem na noze (když Phoebe už nestíhá), ale její střela letí mimo naše tyče. UFFF!! Poločas.

Do druhé půle tak trochu zaspíme: ještě v 46.min. se najednou středem řítí zcela nebráněna sama soupeřka, avšak se jí vůbec nedaří zakončit... V 50-té minutě se konečně osměluje vpředu i Nikol a jí výborně zatažený a křižně nahraný míč dost nepochopitelně "z první" vůbec netrefuje Marsy - tak to volalo po trefě "do černého"... V 52. min. Janča kope přímák a ten je chycen. Začíná se dařit i na druhé záloze Baru, ale znatelně jde vidět, že kraje záloh (Marsy a Baru) toho "začínají mít dost". V 56-té min. si míč zatahuje Nikol a pálí jenom těsně vedle... Pak "lehce zabrnká na nervy" nejen trenérovi, ale i všem divákům a hráčkám Peťa, když rozehru nohou (po náhře od obránce) "namastí" soupeři na nohu a na 2x se ji podaří vykopnout střely soupeře.....V běžící 58-mé min. kope přímák soupeř a po výborném seběhnutí na centrovaný míč se soupeřka naštěstí absoltune netrefuje do naší branky. Běží 68-má min.a Simča chystá míč Nikol, která pěkně střílí, avšak je to vedle a i nad branku soupeře. V 78-minutě bohužel propadneme v obraně a soupeř to využije. Holky si, k naší smůle, špatně "přebraly" hráčky a osamocená soupeřka si na úrovni velkého vápna v klidu a pohodě!!! přebere a zpracuje a míč a poměrně nechytatelnou křižnou vysokou střelou trefuje na zadní tyč..... TAK TO JE ŠKODA, přesto do konce utkání je jěště dost času... V 83-tí minutě přecházíme z herního systému 4-4-2 na ofenzivnějších 3-4-3 a snažíme se o srovnání skóre..... Síly však už moc nejsou. Naopak i díky brejkům se dopředu, z poměrně zajištěné obrany, dostává a hrozí soupeř. V 88-mé min. včasným výběhem likviduje šanci soupeře Peťa a minutu před koncem opět potvrdila svoji brankářskou zkušenost a formu peťa, když bravurním skokem k tyči vytěsnila nepříjemnou střelu soupeře.

Slovo trenéra: Nervozita v podobě moc nechybovat a zvládnout solidně vstup do nové soutěže byla opravdu "hmatatelná".... Holky v poli dřely a pokud se připočte absence několika hráček ze základní sestavy a jejich nahrazení a doplnění sestavy poměrně nezkušenými juniorkami (které neodehrály vůbec špatně), tak to zase nebylo tak zlé. Bohužel nás trvale trápí střelecká "impotence" - dnes za 1.poločas 3střely na branku a v druhém 1střela na bránu a 3mimo tyče!!! Bohužel ani jediná střela nebyla opravdovou gólovou hrozbou pro hostující golmanku. Na druhou stranu dnes velmi dobře odehrál střed pole (počínaje Kachen, přes předstoperku Evu či Janču a obě střední záložnice: Simču a Anet) a taktéž na postu golmanky jsme měly nemalou oporu :-) Velké rezervy máme zejména na krajích záloh a v útoku.... Poměrně slušně dne odehrály oba kraje obran...

zapsal trenér M.Votoupal

Zpět