MU, venku proti Ocmanicícm, 13.9.2015

16.09.2015 14:03

V dalším utkání nás čekal další nelehký soupeř, tentokrát jsme zamířili do Ocmanic. Bohužel již předzápasové komplikace se sestavou začínaly naznačovta, že nás nečeká jenom těžký zápas, ale i problémy s malým počtem hráček. Z původně 13-ti nominovaných, se v sobotu omlouvá jedna hráčka kvůli teplotám, v neděli dopoledne hned další tři. Na poslední chvíli se shání potencionální náhradníci, avšak Ti ve většině případů nemohou a tak z Brna vyjíždíme pouze s desítkou "bojeschopných Tatranek", když se však k tomu připočte, že jedna není zdravotně zcela vpořádku a další dvě předchozích 14dní zrovna moc neodtrénovaly, co můžeme očekávat.... Přesto jako trenér holkám věřím a doufám ve slušný výsledek. Když se během prvních minut "vyjeví", že soupeř (byť v plném počtu a se střídajícími) je hratelný, tak je to poznatek více než dobrý...

Ocmanice - tatran 2:0/1:0/

Sestava: v brance Peťa, v poli: Kachen, Phoebe, Andy, Simča, Nikol, Gábi, Míša, Naty a Terča

Utkání zahajujeme v docela odvážném rozestavení 4-3-2 a holkám to opravdu jde. Byť nám chybí jedna do pole není se vůbec za co stydět. Sice nemůžeme hrát až tak otevřenou partii, jak by holky chtěly, ale hra v poli je docela vyrovnaná. A pravděpodobně to bude o tom, jak vydržíme se silami...

Úvod patří soupeři a docela máme, co dělat, ale nic moc nebezpečného "hasit" nemusíme... Holky naopak oplácí, ve 22-té minutě Simča pěkně nachází Míšu, jejíž střelu domácí golmanka chytá. V 27-mé minutě se však Gábi dopuští svým zbrklým výběhem proti soupeřce chyby, "propadá" a Phoebe je bohužel již u střílející protihráčky pozdě. 1:0 pro domácí. Holky se však "oklepou" a i nadále se snaží hrát. Ve 40-té minutě Simča rozdává míč do strany a přebírá si jej Nikol, zatahuje si jej na velké vápno a pálí - střela končí jenom těsssně vedle pravé tyče domácí branky... ŠKODA. Poločas.

Začátek druhé půle je z naší strany tak trochu ospalý. Poprvé nám zahrozí soupeř (v 47.min.), když se po levé straně "utrhne" domácí hráčka, Peťa je však na místě - míč chytá. V 50-té minutě již však inkasujeme, když Gábi nejprve nedohraje svůj souboj u brankové lajny, nechá se protihráčkou s míčem na noze odvést k lajně autové a tam již to nedohraje. Soupeřka si tak jde až do střely, kterou velmi dobře trefuje křižně do protější šibenice.... Tak to je škoda, přeškoda... Musím konstatovat, že velmi podobný gól jsme obdrželi i v minulém utkání a myslím si, že by tyto střely mohly být, když ne chytatelně, tak alespoň vyrazitelné naší brankářkou... Podstatou však je, že chyby vznikly - shodně v obou utkáních - nedobráněním v poli. Ještě dalších cca 15minut se snažíme hrát na 2útočníky, ale síly docházejí a tak musíme měnit rozestvaení na 4-4-1. Holky se sice snaží, avšak jsou to již jen spíše brejkové situace - obzvlášť se vydařila ta v 70-té minutě, když Míša potáhne míč po pravé straně a z plného běhu střílí, míč je však chycen. Pak nám již dochází síly i dech, naštěstí - kupodivu - na tom není ani o moc lépe soupeř. Sice v 82. a 85. minutě zahrozí střelou, avšak Peťa si snimi poradí. KONEC dnešní DŘINY je tu!!!

Zhodnocení: Škoda, že se nám nedaří vstřelit alespoň gól - holky by si jej za dnešní výkon bezesporu zasloužily - vždyť "odjezdit" celé utkání v deseti a uhrát se "zdviženou" hlavou takovýto výsledek, není v žádném případě ostuda. Naopak.  Pokud bychom měli doatatek hráček a ještě i nějakou na střídání, tak by to měly domácí zatraceně těžké až do samotného konce. Zpět k utkání. Holky si dnes "odmakaly" celý špíl a není moc co vyčítat. Možná jen, že by bylo potřeba v takovýchto utkáních více hrát s míčem a ne vždy za každou cenu dopředu, a také jej více podržet na našich kopačkách.

Zapsal a zhodnotil trenér M.Votoupal

Zpět